До Центру екологічного моніторингу надходять скарги від громадян, яких непокоїть стан атмосферного повітря та поверхневих вод, вплив роботи підприємств на якість життя населення та на природу, а також рівнів їх викидів в атмосферне повітря та/або скидів у водні об’єкти.

Громадяни звертаються до нас, щодо необхідності проведення перевірки роботи підприємств, інвентаризації джерел викидів, чи перевищують об’єми викидів порівняно із тими, що зазначені у відповідних дозволах.

Ми всіляко вітаємо активну громадянську позицію небайдужих до стану довкілля людей. В той же час звертаємо вашу увагу, що Центру екологічного моніторингу не є державним контролюючим органом. Центр – комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради, до завдань якого входить встановлення та обслуговування моніторингових станцій, збирання, зберігання та обробка даних, оприлюднення даних у відкритих джерелах.Здійснення у межах повноважень, передбачених законом, державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства – є завданням Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів.

Усі звернення, які надійшли до ЦЕМу, перенаправлені до Державної екологічної інспекції Придніпровського округу для подальшого опрацювання в установленому законом порядку.

Гаряча лінія Державної екологічної інспекції Придніпровського округу:Прийом телефонних дзвінків на телефонну «гарячу лінію» проводиться щоденно (крім вихідних днів): понеділок – четвер з 09:00 до 17:00, п’ятниця – з 09:00 до 16:45 (обідня перерва з 13:00 до 13:45)за номером телефону:(056) 377-27-48 (по Дніпропетровській області).

Для відправки звернення електронною поштою, необхідно надіслати його скан на електронну адресу інспекції: pdn@dei.gov.ua.