Визначено місце розташування першої на Дніпропетровщині станції моніторингу поверхневих вод

Референтна стаціонарна станція аналізу якості поверхневих вод буде встановлена на р. Дніпро біля водозабору на території КП «Аульський водовід». Це найвища точка області, тобто на стан води ще не впливають головні забруднювачі, що знаходяться нижче за течією. Таке розташування станції дозволить розуміти стан води, яка потрапляє до області і до КП «Аульський водовід», адже підприємство є одним з найбільших постачальників питної води у регіоні.

Визначення місця розташування референтної станції відбулося 23 липня на засіданні комісії Дніпропетровської обласної ради з питань аналізу та визначення шляхів поліпшення стану водних ресурсів за участі всіх фахових структур, громадськості та науковців.

Встановлення референтної станції аналізу поверхневих вод є наступним етапом розбудови регіональної системи моніторингу довкілля на базі Центру екологічного моніторингу. Попередні етапи включали в себе встановлення станцій аналізу якості повітря, а також придбання портативного аналізатора якості поверхневих вод.