Анонс. Онлайн-презентація «Перше дослідження забруднення донних відкладень Каховського водосховища»

На платформі Zoom говоритимуть про шкоду, яку заподіяли росіяни дну Каховського моря. Про це повідомляє «Чисте повітря для України» .

Чеська недержавна організація «Арніка» та програма «Чисте повітря для України» запрошують на онлайн-презентацію «Перше дослідження забруднення донних відкладень Каховського водосховища».

Коли та де? 23 жовтня 2024 року з 11:00 до 13:30 на платформі Zoom.

Робочі мова: англійська (з синхронним перекладом) та українська.

6 червня 2023 року росіяни знищили Каховську дамбу і вчинили масштабну технологічну катастрофу. Підрив водосховища оголив донні відкладення. Усі токсичні речовини, які накопичувалися десятиліттями, вилізли на поверхню.  Ці забруднення потрапили навіть на громадський пляж. Йдеться про вельми небезпечні речовини, на кшталт, застарілого пестициду ДДТ.

Експерти «Чистого повітря для України» відібрали проби шкідливих речовин та дослідили їх. На семінарі ми презентуємо результати аналізів донних відкладень з відкритого дна Каховського водосховища. Також експерти та дослідники  говоритимуть про майбутнє Каховського моря. Чи варто відбудовувати дамбу? Як ліквідувати наслідки та дегазацію постраждалих територій?

Дані результати всебічного аналізу проведено у співпраці українських громадських організацій, чеської НУО Arnika та компанії Dekonta в рамках проєкту «Чисте повітря для України».

Щоб взяти участь у презентації та поставити питання спікерам, заповніть, будь-ласка, Google-форму.

За день до заходу ми надішлемо Вам лист із запрошенням на адресу, яку Ви вказали при реєстрації.

Просимо підтвердити Вашу участь за посиланням до 22 жовтня 2024 року, 15:00 (за київським часом).

Програма та спікери:

11:00 Відкриття та вітальне слово. Якуб Левандовський, Посольство Чехії Міністерство екології та природних ресурсів України – ТБК.

11:20 Марцелла Чернохова («Чисте повітря для України» / Arnika). Екологічні навантаження — вступ та чеський досвід.

11:40 Нікола Єлінець (Arnika). Перше дослідження забруднення донних відкладень Каховського водосховища.

12:20 Олег Бігдан, начальник Державної екологічної інспекції Південного округу. Результати аналізів донних відкладень Каховського водосховища, проведених Державною екологічною інспекцією у Запоріжжі .

13:00 Обговорення, питання, пропозиції.

__________________________________________

Захід організовує чеська неурядова організація «Арніка» в рамках проєкту «Чисте повітря для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки в рамках Програми Transition.

Для отримання додаткової інформації: Катерина Колесникова, координаторка заходів проєкту «Чисте повітря для України» |тел/Telegram: +380 67 555 27 16, office@cleanair.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *