Про EPA

Розуміння того, чим дихають люди поблизу джерел забруднення, таких як нафтогазовидобувні об’єкти, вугільні електростанції та автомагістралі, має вирішальне значення для охорони здоров’я населення та навколишнього середовища.


EPA (United States Environmental Protection Agency – Управління з охорони довкілля США) є науковим лідером у розробці та вдосконаленні інструментів та методів для вимірювання та моніторингу якості повітря та оцінки викидів у повітря. Вони просувають технології вимірювання повітря та можливості для надання допомоги державам та громадам з моніторингу якості повітря.

EPA просуває дешеві та портативні технології вимірювання повітря для підвищення можливостей моніторингу. Технологія забезпечує можливості мобільного і стаціонарного вимірювання в реальному часі, які можуть бути використані для оцінки якості повітря. Вони також використовують транспортні засоби з вбудованим інструментом вимірювання забруднення повітря.

Восени 2017 року EPA запустила локальне й мобільне дослідження якості повітря Канзасу (KC-TRAQS), щоб дізнатися більше про якість повітря в у трьох районах Канзасу, які мають численні джерела забруднення повітря з автомобільних доріг, залізниць і промислових об’єктів. Проект SENTINEL передбачає розробку платформи, що дозволить відображати дані на цифрових білбордах, а Fenceline – розробку пристрою вимірювання, що працює на сонячній енергії.

Все більша кількість повітряних датчиків для моніторингу якості повітря стає доступною в США, що сприяє більш широкому використанню окремими людьми, групами громадян, дослідниками та регуляторними органами.

Детальніше за посиланням: https://www.epa.gov/air-research/air-monitoring-measuring-and-emissions-research