Hyundai представила двоповерховий автобус на електричній тязі

Південнокорейська компанія Hyundai працює в напрямку зниження викидів шкідливих речовин в атмосферу. Черговим кроком до зниження рівня забруднення стане випуск двоповерхового повністю електричного автобуса.

Масивний двоповерховий автобус довжиною 12,99 м і висотою 3,99 м має незалежну систему підвіски на передній осі, що дозволяє підвищити рівень комфорту під час руху.

Згідно з офіційними даними, новий автобус, здатний перевозити до 70 пасажирів, розроблявся протягом 18 місяців. Інженери Hyundai погодили роботу системи управління задніми колесами з аналогічною системою передньої осі, домігшись тим самим значної оптимізації характеристик рульового управління.

Автономна робота забезпечується блоком високоефективних полімерних батарей з водяним охолодженням потужністю 384 кВт·год. Розробники говорять про те, що представлений автобус здатний проїжджати до 300 км без підзарядки, а повний цикл відновлення енергії займає 72 хвилини.

Крім звичайних сидінь в автобусі є місце для розміщення двох інвалідних колясок. Для зручності пасажирів з обмеженими можливостями є висувна рампа, а сама підлога автобуса розташовується досить близько до дороги.

Джерело: Electrec