У Лондоні з’являться перші двоповерхові автобуси, що працюють на водні

Автобуси робитимуть лише викиди води, запуск перших автобусів запланований на 2020 рік

У Лондоні в наступному році на вулицях Лондона з’являться перші двоповерхові автобуси з водневим живленням, оскільки столиця збільшує спроби подолання забруднення повітря.

Транспорт для Лондона (TfL) замовив 20 автобусів, які коштували близько 500 000 фунтів стерлінгів, і викидають тільки воду як вихлопи.


Так само, як і зменшення забруднюючих вихлопних викидів, автобуси будуть працювати на зеленому водні, виробленому через морські вітрові ферми Північного Кента, повідомляє TfL.

Загальна вартість нового флоту, включаючи інфраструктуру заправки, складе 12 мільйонів фунтів стерлінгів, з яких 5 мільйонів фунтів вийде від європейського фінансування. Транспортний орган очікує, що експлуатаційні витрати будуть порівнянні з дизельними автобусами.

Одноповерхові автобуси з воднем вже діють на центральних маршрутах Лондона, а також в Абердіні та Брайтоні. Перші двійники будуть побудовані у Великобританії, Wrightbus у Північній Ірландії, яка також виготовила автобуси New Routemaster, представлені в 2012-13 роках.

Автобуси також будуть обладнані такими зручностями, як зарядка USB, і обіцяють більш плавну, більш тиху поїздку. Вони будуть працювати спочатку на трьох маршрутах у західному Лондоні та на Уемблі, що обслуговував понад 10 мільйонів пасажирських поїздок минулого року.

Цей крок слідує за впровадженням у минулому місяці зони ультранизької емісії столиці, де з автобусів, що забруднюють навколишнє середовище найбільше стягується 100 доларів на день.

Лондонський міський голова Садик Хан сказав: «Ми всі повинні відігравати роль у очищенні токсичного повітря Лондона, і я завжди говорив, що TfL має йти попереду. Ми інвестуємо рекордні 85 мільйонів фунтів у очищення нашого автобусного парку, і я пишаюся тим, що зараз у Лондоні найбільший автопарк з нульовим викидом в Європі ».

Зараз TfL працює в 165 автобусах з нульовим викидом, і цього літа очікує на 68 вулицях Лондона електричні двоповерхові автобуси.

За матеріалами: The Guardian